Policija: “Nosili ste majicu na kojoj je pas s glavom oštećenog Božidara Longina”

Kasno poslijepodne Marko Pupić Bakrač izašao je iz policijske postaje u kojoj je nakon jutrošnjeg pretresa kuće priveden na razgovor.

Pupić Bakrač na Facebook profilu piše da je mislio kako je posrijedi skrivena kamera kada su mu policajci u 6 ujutro pokucali na vrata.

A kako su zaključili da je jedan u nizu mnogobrojnih provokativnih statusa vijećnika Akcije mladih prijetnja županu Božidaru Longinu, razvidno je iz policijskog zapisnika čiju je kopiju dobio optuženi.

Postoji osnovana sumnja da ste počinili kazneno djelo prijetnja na način da ste dana 8. listopada 2020. u 21.44 sati na društvenoj mreži Facebook sa svog Facebook profila objavili odnosno uputili prijetnju političkom dužnosniku Božidaru Longinu zaposlenom na radnom mjestu župana, i to tekst sljedećeg sadržaja “političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu sa psećim nadimkom, sprema se kineski ražanj”, a čemu ide u prilog da se isti sadržaj odnosi upravo na Božidara Longina budući da ste također na svom Facebook profilu prethodno objavljivali svoje fotografije, odjeveni u bijelu majicu na kojoj se nalazi print fotografije, fotografija psa s ljudskom glavom, odnosnom glavom oštećenog Božidara Longina. Takvim objavama, a koje su bile dostupne većem broju ljudi, kao i između ostalog oštećenom, uputili ste ozbiljnu prijetnju što je kod oštećenog izazvalo strah i bojazan za vlastiti život, piše, između ostalog, u zapisniku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...