PORAZ U GORICI Uljarević sa sirenom srušio Zadar; “Ovo je bila jedna ružna utakmica”

Zadar je u posljednjoj sekundi poražen u Gorici rezultatom 72:70. Košarkaši Gorice otvorili su prvo poluvrijeme s boljim napadačkim ritmom od Zadra, te je Zadar na poluvrijeme otišao na -5 (40:35). Momčad Veljka Mršića su imali kvalitetniju napadačku igru u nastavku, te su s tricama Mavre, Junakovića i uz koš faul Vukovića uspjeli se vratiti u vodstvu sa serijom 11:2. Momčad Zadra je ušla u posljednjih 10 minuta s rezultatom 55:57. Završnica je bila jako neizvjesna, u posljednjih 40 sekundi dvoboja, novi igrač Justin Carter je izvukao faul, no nažalost za Zadar pogodio je samo jedno od dva bacanja za minimalno vodstvo dalmatinske momčadi (69:70). Prekršaj Zadra sa 7 sekundi prije kraja je poslalo Kapustu na liniju slobodnih bacanja gdje je on također pogodio samo jedan od dva bacanja. Zadar je imao priliku za vodstvo kad je Vuković ispod koša promašio šut za pobjedu. Onda je nekadašnji igrač Zadra, Karlo Uljarević, zabio koš sa zvukom sirene za pobjedu. Kapetan Dominik Mavra je bio najefikasniji igrač Zadra s 14 poena, novi Amerikanac Justin Carter je imao 6 poena i 9 skokova. Za Goricu je Lovro Mazalin zabio 18 poena.

Dominik Mavra, igrač Zadra: “Sve u svemu ovo je bila jedna ružna utakmica, koju nismo dobro otvorili, kasnije smo bili malo bolji u obrani pa smo smanjili broj poena koliko je Gorica zabila u drugom poluvremenu. Ovo je bila jako slaba napadačka igra s naše strane. Na početku smo bili loši u obrani, kasnije smo bili ok ali jednostavno ne možeš pobijediti utakmicu kad zabiješ 70 poena. Tek je početak sezone, trebamo se skupiti i nastaviti raditi. Trebamo učiti o našim greškama i to je to.”

Veljko Mršić, trener Zadra: “Nismo igrali dobro, nismo bili fokusirani. Napravili smo previše grešaka, premekano smo ušli u utakmicu, dopustili smo u prvoj četvrtini previše laganih poena. U drugom poluvremenu smo nešto pokušavali, čak smo okrenuli utakmicu, imali smo priliku za pobijediti. Međutim zadnji napad je bio ogledalo naše koncentracije koju smo imali cijelu utakmicu. Nismo trebali dopustiti Gorici da imaju priliku za ovakav šut. Promašili smo puno zicera i dosta slobodnih bacanja, to govori o našoj koncentraciji. Ništa trebamo nastaviti raditi i biti bolji u nastavku.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...