PRESUDA Čermakov Tankerkomerc mora državi vratiti Marinu Zadar koju koristi bez naknade

Trgovački sud u Zadru još je u siječnju ove godine donio presudu prema kojoj zadarskoj tvrtki Tankerkomerc nalaže da u roku od dva tjedna državi vrati Marinu Zadar, i to tako da je preda Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nacional je ekskluzivno došao do presude koja nije bila poznata javnosti, kao ni činjenica da se Tankerkomerc koji je u vlasništvu tvrtke Crodux Derivati Dva generala Ivana Čermaka, na presudu oglušio i nije izvršio naloženo. U presudi stoji da je Tankerkomerc dužan vratiti državi sve zemljišne čestice, njih sedam, te dio morskog akvatorija koji zauzima marina, odnosno u granicama koje odgovaraju pravomoćnom rješenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture iz prosinca 2013.

Odluku Trgovačkog suda Nacionalu je potvrdilo i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture kojem je na čelu ministar Oleg Butković, riječima da je „presuda donesena u korist Republike Hrvatske te je društvo dužno napustiti pomorsko dobro – lučko područje, a postupak predaje luke u posjed u nadležnosti je Državnog odvjetništva RH, jednako kao i pitanje naknade štete zbog stjecanja bez osnove.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...