Stigao nam je odgovor iz Grada: “Uzet ćemo dijelove sa semafora iz Vruljice i nastojati što prije riješiti problem”

Već nekoliko tjedana ne radi semafor kod Ekonomske škole u Zadru.

Na križanju koje spaja Put Dikla, kvartove Puntamiku i Diklo vozači se već predugo vremena vode prometnim znakovima i pravilom prvenstva prolaska i samo je čudo da do danas nije došlo do ozbiljnije nezgode.

Lokalnoj ekipi dozlogrdio je nemar nadležnih pa su se jučer dobro našalili postavivši kružni tok iz kućne radinosti za koji im je poslužila posuda za vino.

Isti je ekspresno uklonjen, ali jednako tako ažurni nisu bili odgovorni, pa smo dočeli još jedan utorak sa žutim treptećim svjetlom na semaforu.

Isti je pod ingerencijom Grada Zadra, stoga smo u Odjelu za komunalne djelatnosti potražili odgovor na pitanje što se točno događa na raskrižju iz ove priče?

Stradala je elektronika upravljačke jedinice semafora na križanju Puta Dikla i A. G. Matoša. Kako je riječ o starijoj tehnologiji iskoristit ćemo dijelove elektronike sa demontiranih semafora sa križanju u Vruljici. Iste je potrebno prilagoditi, programirati i uskladiti za montažu i puštanje u rad na novoj lokaciji. Riječ je o interventnoj situaciji, nastojat ćemo problem riješiti u što kraćem roku. Molimo sugrađane za strpljenje i opreznost uz poštivanje prometne signalizacije na križanju, odgovaraju nam.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...