Stigle mjere; Svadbe do ponoći, maske dok ne počnemo jesti, tri metra između stolova…

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je donio odluku kojom je ograničio radno vrijeme i uredio način rada ugostiteljskih objekata.

Odluka se primjenjuje od srijede, 14. listopada, a vrijedit će za vrijeme trajanja proglašene epidemije Covida-19 u Hrvatskoj.

Ugostiteljski objekti mogu raditi od 6 do 24 sata, a prema odluci stožera ugostitelji su dužni rad organizirati uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Radno vrijeme do ponoći odnosi se, osim na kafiće i restorane, i na pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, osim za usluge smještaja.

Izuzeci su hoteli, kampovi i ostali ugostiteljski objekti za smještaj.

Na svakih 50 osoba u ugostiteljskim objektima pazit će po jedan covid-redar, broj osoba ovisit će o broju kvadrata objekta, po jedan gost dolazi na svaka četiri četvorna metra, fizički razmak između stolova treba biti tri metra, ne smije biti švedskog stola, zabranjeni su plesni podiji, sve radi do ponoći pa tako i svadbe, maske za goste vrijede dok hodaju po objektu i ne sjednu za stol i počnu konzumirati hranu i piće.

Ugostiteljski objekti smiju raditi od 6 sati ujutro do 24 sata. Odluka se odnosi i na pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, a ne odnosi se na hotele, kampove i privatni smještaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...