Sud vratio na posao Luciju Rožić, voditeljicu Saniteta Zavoda za hitnu medicinu; “Nanesena mi je velika sramota”

Odlukom Županijskog suda u Splitu, bivša voditeljica Saniteta Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, koja je prije dvije godine dobila otkaz zbog navodnog nepravilnog vođenja blagajne, Lucija Rožić, vraćena je na posao. Podsjetimo, Rožić je na Općinskom sudu u Zadru izgubila tužbu za poništenje otkaza, a Županijski sud u Splitu sada je zbog utvrđenih nepravilnosti poništio otkaz i presudu zadarskog suda.

Zavodu za hitnu medicinu naloženo je vratiti Rožić na poslove koje je obavljala do otkaza ugovora, u roku od osam dana.

“Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije naloženo je da me vrati natrag na posao, a ja se nadam i kako ćete se zapitati tko će i čijim novcem platiti svu štetu – neisplaćene plaće (i ostala davanja) na koje imam pravo i sudske troškove, “ostavljajući sa strane” veliku ljagu i sramotu koja mi je nanesena iznošenjem silnih netočnih informacija te sama činjenica kako sam otkaz dobila kao “zviždačica”, kaže Rožić.

Rožić je na Općinskom sudu u Zadru osporavala razloge navedene u odluci o redovitom otkazu ugovora o radu skrivljenim ponašanjem radnika koji poslodavac obrazlaže time što je ravnatelju 24. listopada 2018. godine dostavila dopis o “privremenoj blagajni” saniteta uz koju je dostavila preslike, a ne originale, paragon blokova uz naznaku da je novac predala zamjeniku ravnatelja Mirku Erstiću te što je iste nekoliko dana kasnije dostavila i novinarki Nove TV bez odobrenja poslodavca.

Rožić je tvrdila da naplatu elektronskim putem nije vršila zbog nefunkcioniranja računalnog programa, a naplaćeni iznos predala je zamjeniku ravnatelja Mirku Erstiću, što je on i potpisao. Kada se saznalo da Erstić nije primljeni novac predao Zavodu, sve je prijavila policiji i predala im zapisnike. Blagajnik Zavoda potvrdio je da je Rožić njemu donosila novac, ali ga on nije htio primiti jer je nedostajao izlist iz računalnog programa za sanitetski prijevoz. U takvoj situaciji, smatrao je prvostupanjski sud, ona je s ravnateljem Orlovićem trebala dogovoriti način obavljanja naplate i predaju novca.

Županijski sud u Splitu ocijenio je kako se u ugovoru o radu kojeg je Rožić imala za mjesto voditelja sanitetskog prijevoza nigdje izričito ne navodi da će ona vršiti naplatu računa za sanitet, a budući da joj je neposredno nadređen bio zamjenik ravnatelja Mirko Erstić, a ne ravnatelj Orlović,njemu je predavala naplaćeni gotovinski novac. I drugi zaposlenici Zavoda potvrdili su da je elektronska naplata za usluge sanitetskog prijevoza profunkcionirala u prosincu 2018., pa se ne može prihvatiti zaključak da je takvu naplatu Rožić mogla vršiti od 13. srpnja 2018.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...