U Hrvatskoj počeo padati snijeg

Baš kako su to i najavljivale prognoze posljednih dana, prodorom hladnijeg zraka nad našu zemlju, zavijorile su se i prve pahulje snijega.

I to na Platku, na vrhu Radaševo.

Prema slici s kamere vidljivo je kako se područje zabijelilo.

No ovaj vrh nije jedini u Hrvatskoj gdje je danas pao snijeg. Naime, zabijelio se i Zavižan ali i još neka visinska područja naše zemlje.

No ipak, HAK je izvjestio o lošem stanju u prometu, pa stoji napomena da na put ne krećete osim ako baš ne morate.

O stanju u prometu - izvješće HAK-a od 16:23

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3.

Zbog vjetra, na autocesti A7 Draga-Šmrika te lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa na Krčkom mostu (DC102) za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

 

Mokri su i skliski kolnici od kiše u većem dijelu zemlje. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...