U Kino Zonu stiže film “Bogu Hvala” baziran na stvarnim potresnim događajima koji su uzdrmali temelje katoličke crkve

Protekle srijede ‘Kino Zona’ je bila gost ponajbolje ovogodišnje hrvatske drame ”Mater” koja je bez imalo sumnje dirnula prisutne gledatelje, a nakon čije projekcije je bio organiziran i moderirani razgovor sa samim autorom filma, Jurom Pavlovićem. U četvrtak 29. listopada vas pak očekuje potresna priča o događajima koji su dobro uzdrmali temelje katoličke crkve u Francuskoj i čiji se sudski epilog još uvijek iščekuje.

Alexandre živi sa suprugom i djecom u Lyonu. Jednog dana slučajno otkriva kako svećenik koji ga je zlostavljao dok je bio izviđač još uvijek radi s mladima. Probuđena su duga potisnuta sjećanja. Zbunjen, Alexandre napokon pronalazi hrabrost da poduzme akciju protiv tog čovjeka. Njegova potraga za drugim žrtvama svećenika, koji je vrlo cijenjen u svom uredu, vodi Alexandrea do Françoisa i Emmanuela. Svaki od ova tri čovjeka bori se sa sobom na drugačiji način i svaki od njih morat će se boriti sa sjenama svoje prošlosti kako bi se nosili s dalekosežnim posljedicama tog procesa. Stvaranje organizacije za samopomoć “La Parole Libérée” (Oslobođena riječ) samo je prvi korak.

Film je nastao na temelju stvarnog slučaja oca Bernarda Preynata koji je 2016. optužen za seksualno zlostavljanje oko 70 dječaka u Lyonu. Režiju potpisuje hvaljeni francuski redatelj François Ozon, u glavnim ulogama se pojavljuju Melvil Poupaud, Denis Ménochet i Swann Arlaud, a valja spomenuti kako je među brojnim priznanjima film 2019. osvojio i Srebrnog medvjeda na Berlinaleu.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti svakim radnim danom od 8 do 14 sati u uredu Centra nezavisne kulture (Zrinsko Frankopanska 3) ili na lokaciji prikazivanja (Kazalište Lutaka Zadar) prije početka projekcije. Blagajna na lokaciji se otvara u 19:15 h, a film započinje u 20 h . Uzevši u obzir posljednje epidemiološke mjere, broj sjedala je ograničen na 50 stoga osigurajte svoje ulaznice na vrijeme.  Vidimo se u Kino Zoni!

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...