U zadarskoj sali za vjenčanje umjesto 50 feštale 163 osobe, kažnjeni s 30 tisuća kuna

Slatke muke mladenaca poput onih koju haljinu i cipele odabrati, za kakav se cvjetni aranžman odlučiti i koje mjesto i vrijeme rezervirati za najljepši događaj u svom životu, zamijenile su one s kim podijeliti sretne trenutke, a koga izbaciti s liste uzvanika.

Ograničenje na 50 ljudi, koliko od ovoga ljeta smije prisustvovati na svadbenom slavlju, zadaje muke novopečenim parovima. Osim onih emotivnih, tu su i financijske, jer troškovi ostaju veliki i teško ih je podmiriti s tek nekoliko desetaka kuverata.

Neki su stoga odlučili zaobići novo normalno i prekršiti pravila stožera. U zadarskoj sali za vjenčanje koja posluje na samom izlazu iz grada koncem rujna feštalo se u skupini od preko 160 osoba.

Na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba, dok je inspekcijskim nadzorom konstatirano da je bilo ukupno 163 osobe, a prema popisu uzvanika cca.150, stoji u prekršajnom nalogu.

Tjedan dana ranije, tijekom nadzora nad provođenjem epidemioloških mjera za područje Zadarske županije, u istoj je sali bilo 58 osoba (zajedno s glazbenicima i fotografima) te je vlasniku izdano usmeno upozorenje.

Kako je okrivljena pravna i odgovorna osoba nakon izdane mjere upozorenja ponovno organizirala svečanost s preko 50 uzvanika i time nije postupila po zahtjevu načelnika Stožera civilne zaštite Zadarske županije, ovoga je puta kažnjena s ukupno 30 tisuća kuna.

Od vlasnika sale nismo dobili službeni komentar, samo nam je kratko u neformalnom razgovoru kazao kako su imali tek dva vjenčanja u mjesec dana i kako se prema njihovoj branši inspekcije odnose prestrogo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...