U Zemuniku započela obuka budućih zrakoplovnih tehničara

U Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Rudolf Perešin” u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u utorak, 29. rujna 2020. godine započela je Specijalistička vojna obuka budućih zrakoplovnih tehničara.

Na obuci je 20 polaznika, MORH-ovih stipendista, koji su završili srednju Tehničku školu u Zadru i Zrakoplovnu tehničku školu Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici za zvanje zrakoplovni tehničar.

Nakon završetka školovanja upućeni su na dragovoljno vojno osposobljavanje kako bi stekli temeljna vojnička znanja, a zatim su, potpisivanjem Ugovora o vojničkoj službi, stupili u djelatnu vojnu službu i započeli sa specijalističkom obukom.

Tijekom 12 tjedana osposobljavat će se za vojnostručne specijalnosti tehničke službe i to: zrakoplov i motor (ZIM) i zrakoplovni instrumenti, radio i elektronika (IRE) .

Nakon završetka obuke vojnici će se rasporediti u postrojbe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Pukovnik Davor Banek iz Središnjice za upravljanje osobljem čestitao im je što su izabrali vojni poziv. “Čast mi je što sam danas s vama i što ćete nastaviti tradiciju hrvatske pobjedničke vojske”, kazao je pukovnik Banek izrazivši uvjerenje kako će obuku uspješno završiti te se u Hrvatskoj vojsci nastaviti dalje profesionalno razvijati, usavršavati i napredovati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...