VIDEO KK Zadar Planinića zamijenio NBA igračem koji slobodne izvodi kao veliki Radivoj Korać

Zadar je ostao bez prvog centra nakon što je klub iznenada napustio Darko Planinić, a njegova zamjena napokon je pronađena. Riječ je i 24-godišnjem Chinanu Onuakuu, 208 cm visokom američkom centru, koji je lanjsku sezonu proveo u Koreji. No, ovaj je Amerikanac nigerijskih korijena bio na prestižnom Louisvilleu, a 2016. je draftiran kao 37. pick drafta od strane Houston Rocketsa, za koji je odigrao u međuvremenu sedam utakmica, šest u osnovnom dijelu sezonu i jednu i doigravanju prije dvije godine, ali je većinu vremena proveo u razvojnim momčadima, pišu Sportske novosti.

Na draftu za G League 2018. godine izabran je kao drugi pick. Onuako je sigurno bolji igrač od sadašnjeg centra Zadra Galloway, a posebnost kod ovoga igrača jest način na koji izvodi slobodna bacanja. Naime, to je klasični retro stil, jer s penala šutira odozdo, s rukama blizu koljena. Na način na koji se nekada šutiralo, recimo, jedan od najvećih strijelaca europske košarke svih vremena, Radivoj Korać upravo je tako šutirao penale.

Osim Onuakua, Zadar traži i jednog vanjskog igrača, također stranca, što bi, pak, trebalo značiti da su dani u Zadru odbrojani kako za Gallowaya, tako i za Workua. Veljko Mršić s dodatnom selekcijom želi betonirati momčad za sigurnu zonu u ABA ligi, ali i sam vrh u HT Premijer ligi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...