Vikend rekorderi; Jedan usred bijelog dana napuhao 2,55 promila, drugi po A1 jurio 170 kilometara na sat

Proteklog vikenda (16. do 18. listopada), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 278 vozila i vozača, a poduzeli su 152 represivne mjere.

U nedjelju, u 11,55 sati  prijepodne, na D8 u Turnju je zatečen 39-godišnji vozač Fiata zadarskih registracijskih oznaka kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,55 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.

Vozač je smješten u prostorije policije do otrežnjenja, a potom je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

U petak ujutro,  u 08,16 sati, na A1 kod Nadina, policijski službenici su službenim vozilom „presretač“ zatekli 26-godišnjeg državljanina Švicarske, koji je upravljao VW Passat-om, nedopuštenom brzinom od 170 km/h.
Vozač je sankcioniran zbog prekršaja iz čl. 54. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te mu je naplaćena novčana kazna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...