Virani odgodili prosvjed ispred DORH-a; “Nismo željeli forsirati dolazak stotine prosvjednika”

Predsjednik udruge “Vir bez podjela” Frane Vučetić obavijestio je kako se odgađa prosvjed protiv institucionalnog reketa koji se trebao održati danas, 20. listopada u 11 sati u Gajevoj ulici 30 a, ispred zgrade DORH-a i USKOK-a u Zagrebu.

– Nadležnoj PU zagrebačkoj podnijeli smo Prijavu javnog okupljanja 14. listopada, kao i nadležnom Stožeru civilne zaštite Grada Zagreba. Ovim putem im zahvaljujemo na susretljivosti.

Zbog novonastale epidemiološke situacije u kojoj se nalazi cijela Hrvatska, posebice grad Zagreb kao i činjenice da su neki od saborskih zastupnika koji su nam prethodno potvrdili dolazak na prosvjed, a u međuvremenu su pod mjerama nadzora ili samoizolaciji, odlučili smo odgoditi prosvjed dok epidemiološka situacija ne bude povoljnija.

U ovako specifičnoj situaciji, nismo željeli stvarati dodatni teret i forsirati odlazak stotinjak prijavljenih prosvjednika u Zagreb.

Požurnicu vezano uz predmete koji već neko vrijeme samo skupljaju prašinu u ladicama nadležnih institucija smo poslali danas i do dana prosvjeda očekujemo da se po njima konačno postupi, zaključuju u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...