Za dar, zaplivaj!; Još je par slobodnih mjesta u besplatnoj obuci malih neplivača

Kada je plivački klub “Zadar” u rujnu oglasio poziv za besplatnu obuku neplivača i besplatna dva mjeseca treniranja u školi plivanja, mnogi roditelji su ostali u nevjerici. U moru “korona“ vijesti ova reklama je bila pravi dašak vjetra za mnoge malene neplivače koji su, na dar, uskočili u bazen i proplivali!

ZA DAR, ZAPLIVAJ! projekt je koji je osiguran iz natječaja Ministarstva sporta i turizma pod nazivom ‘Hrvatska pliva’ kojeg je PK Zadar početkom 2020. prijavio i dobio. Iz Kluba smatraju da je tome pridonijelo i dosadašnje iskustvo i tradicija u obuci neplivača. Također, PK Zadar se može pohvaliti da je program njihove trenerice Danijele Kurtin po kojem provode obuku, verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, još od ulaska na bazen Višnjik.

Program je namijenjen djeci od 4.5 godine starosti koji nakon 16 treninga, ukoliko savladaju znanje plivanja, mogu nastaviti sa treninzima u školi plivanja puna 2 mjeseca. Cilj obuke je da kroz igru i zabavu djeca savladaju osnovne elemente (disanje, plutanje, klizanje, rad rukama i nogama) te su nakon obuke samostalniji u vodi.

U PK Zadar od rujna je ovaj program prošlo već stotinjak djece a prve grupe bivših neplivača, sadašnjih plivača, nastavlja dalje sa treninzima škole plivanja.

Svi treneri PK zadar žele svoj djeci ugodan i siguran nastavak bavljenja plivanjem a ukoliko budu htjeli, nastaviti će se baviti ovim baznim sportom i kroz cijelu godinu, ili u ljetnim mjesecima, na ljetnom plivalištu Kolovare.

Trenutno se u program Za dar, zaplivaj! primaju zadnji članovi koji će prvi susret sa bazenom Višnjik imati početkom studenog.

Sva djeca koja savladaju program, dobiju na poklon majicu, diplomu i poklone od Kluba, kao i trajnu uspomenu na siguran boravak u vodi. Jer znanje plivanja od životne je važnosti, napominju iz PK Zadar.

Sa djecom rade idući treneri: Danijela Kurtin, prof., Željko Olujić, bacc.cin.; Ivan Karavida, prof.; Nikola Deković, prof.; Maja Štrbac i Bruno Šarić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...