Zadar poražen od Krke, presudio šut Roka Stipčevića; “Igrači još uvijek igraju s nekim grčem”

Zadar je u trećem kolu ABA lige poražen od Krke rezultatom 70-73.

Krka je od početka utakmice držala vodstvo, najveća prednost gostujuće ekipe je bila 13 poena. Zadrani su se cijelu utakmicu držali ispod 10 razlike, no nisu na kraju uspjeli preuzeti vodstvo. U posljednjim sekundama momčad Ivana Perinčića je smanjila vodstvo na -2, no šut s poludistance bivšeg igrača Zadra, Roka Stipčevića presudio je utakmicu. Veliki problem za Zadar su bila slobodna bacanja, gdje su promašili 16 penala (19/35). Najefikasniji igrač Zadra je bio Domagoj Vuković s 19 poena i 9 skokova, Dominic Gilbert je imao double-double s 12 poena i 13 skokova. Za Krku Zadranin Rok Stipčević je imao 20 poena i 5 skokova. Zadar već sutra igra utakmicu protiv Škrljeva, u HT Premijer ligi.

Ivan Perinčić, trener Zadra: “Teška utakmica. Čestitke mojim igračima s obzirom na situaciju koja se danas dogodila, nije se lako prebaciti na novog trenera tako neočekivano i tako iznenada. Mislim da je ovu utakmicu prvenstveno presudilo loše izvođenje slobodnih bacanja. Na utakmici koja je na tri razlike 16 promašenih slobodna bacanja je previše. Igrači još uvijek igraju s nekim grčem, nisu se opustili do kraja kako treba, mislim da ova ekipa ima puno više potencijala i volio bih da se u sljedećim utakmicama  oslobode tog grča i straha, i da igraju puno bolje nego što je to bilo danas. Čestitke Krki. Kažnjavali su nas u nekim stvarima, za koje smo se prije utakmice dogovorili da se ne smiju dogoditi. Na početku utakmice smo rekli da Rok Stipčević ne smije ostati sam i da ne smije imati šut za tri poena, Rok je preiskusan igrač da ne bih to kaznio.”

Vladimir Anzulović, trener Krke: “Mislim da smo kontrolirali cijelu utakmicu, ne znam da li je Zadar imao vodstvo nakon prvih nekoliko minuta. Čestitke ekipi Zadra na čvrstoj borbi. Oni kao i mi imaju puno novih igrača. Mi smo promijenili 80% ekipe i još smo sad morali biti u samoizolaciji. Nismo trenirali 10 dana, to je velika pauza i veliki problem za nas. Ova pobjeda je stvarno vrijedna za nas. Bili smo u takvoj situaciji zbog korone, samim tim naklon do poda mojoj ekipi.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...