Zadarski stožer primio brojne upite građana o radnom vremenu ugostitelja: “Nakon ponoći smiju raditi samo hoteli, kampovi i objekti za smještaj”

S obzirom na brojne upite, telefonske pozive i zahtjeve za dodatnim pojašnjenjima nove Odluke o privremenom uređivanju rada i radnog vremena u ugostiteljstvu i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga, javljaju iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije, od Nacionalnog stožera zatražili su odgovore na postavljena pitanja naših građana.

Svi ugostiteljski objekti, osim hotela i kampova tako mogu raditi do ponoći, uključujući i sale za vjenčanje.

Ovom Odlukom privremeno se, za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, uređuje rad i ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga.

Ugostiteljski objekti mogu raditi od 6,00 do 24,00 sata.

Radno vrijeme iz stavka 1. ove točke odnosi se i na pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, osim za usluge smještaja.

Radno vrijeme propisano stavkom 1. ove točke ne odnosi se na ugostiteljske objekte iz skupina »Hoteli«, »Kampovi« i »Ostali ugostiteljski objekti za smještaj«, osim za ugostiteljske objekte drugih skupina koji rade u njihovom sastavu.

Na prijedlog županijskog stožera civilne zaštite radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga može se, za područje pojedine jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, dodatno ograničiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...