Zadarski studenti bombonima podržali štrajk u menzi; “Mladost je stala iza poštenih i pravih”

U sklopu štrajka djelatnika Agencije za studentski standard u Zadru koji traje od petka, štrajkaši su danas proveli akciju u kojoj su studentima dijelili bombone. Pritom su studentima poručili da, ukoliko podržavaju štrajk, ostave jedan bombon na stolu studentske menze gdje se nalazi natpis “ŠTRAJK”.

Rezultat njihove akcije vidljiv je na fotografiji.

Napravljena je jedna sindikalna studentska akcija u Agenciji za studentski standard u restoranu. Studenti koji su zamoljeni da se izjasne daju li podršku ili ne, dobili su od nas dva bombona; jedan za sebe kojim ih mi častimo, a drugi ako nas podržavaju da stave na stol gdje piše štrajk, a ako ne, neka pojedu oba dva. Mislim da nitko nije pojeo oba dva. To je jedna malo javnija demonstracija onoga što znamo da postoji, a to je tiha podrška studenata koja se bombonima sada iskazuje i javno. Studenti i sindikat su našli načina da pokažu solidarno da su skupa i očekujem da će to donijeti dodatan pritisak prema upravi da popusti pred štrajkaškim zahtjevima koji su ionako u pravilu benigni i samo principijelni. Znači, mladost zadarskog Sveučilišta stala je iza poštenih i pravih, rekao nam je Tomislav Kiš, predsjednik štrajkaškog odbora i opunomoćenik Samostalnog sindikata zaposlenih u studentskim centrima.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...