Zadrani u drugom poluvremenu slomili Alkar; “Zaslužili smo pobjedu”

Zadrani su upisali svoju 3. pobjedu u HT Premijer ligi pobjedom nad Alkarom rezultatom 91:63. U prvom poluvremenu momčad Veljka Mršića započela je utakmicu u slabijem šuterskom ritmu pa su nakon prvih deset minuta bili izjednačeni s ekipom iz Sinja. Dalmatinska momčad se u drugom poluvremenu probudila, već u prvih pet minuta su napravili seriju od 13:3. Nakon toga Zadar je mirno priveo utakmicu kraju, te su upisali još jednu visoku pobjedu u domaćem prvenstvu. Najbolji igrač Zadra je bio Dominic Gilbert koji je upisao 22 poena i 10 skokova. Za Alkar Ivan Vučić je imao 15 poena i 7 skokova. Sljedeća utakmica Zadra je u petak kad će u prvom kolu ABA lige ugostiti crnogorski Mornar u 18:00h.

Veljko Mršić, trener Zadra: “Budimo pozitivni, vratili smo se na pobjedničke staze. Nakon poraza u Gorici, prvo poluvrijeme nije bilo kako treba biti. Obrana je bila solidna na početku, imali smo vodstvo od 17:10 međutim  imali smo previše šuteva koje ne bi trebali uzimati. Uvijek moramo respektirati svoje individualne karakteristike u kojima smo dobri, tamo di smo slabiji to moramo poboljšavati. Drugo poluvrijeme smo igrali više kao momčad, lopta se dijelila, petorka koja je bila na parketu je bila više šuterski raspoložena. Zaslužili smo pobjedu, sad se moramo pripremati za Mornar i Megu.”

Damir Milačić, trener Alkara: “Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi, i želim im puno sreće na početku ABA lige. Imali smo samo jedan dan za pripremu ove utakmice nakon poraza od Zaboka. Nije bilo dovoljno vremena pripremiti igrače za neke stvari, pogotovo naše Amerikance. Ovaj rezultat nije realan na ono što smo pokazali. Zadar je zasluženo pobijedio, veliki razlog zbog toga je što su imali 48 skokova i 18 skokova u napadu. Jednostavno nismo u ovom trenutku spremni za neko iznenađenje ovdje u Zadru osim boriti se maksimalno i namučiti Zadar, mislim da smo to učinili. Čestitke mojim momcima što su ušli u ovu utakmicu bez straha i što su se htjeli nadigravati sa Zadrom. Razlika je takva kakva je, Zadar je pobijedio, mi se okrećemo našim budućim utakmicama. Još jednom Zadru želim sve najbolje na početku ABA lige.”

Aleksandar Bursać, igrač Zadra: “Već po drugi ili treći put ulazimo u utakmicu bez fokusa. To ne smije biti tako, pogotovo sad kako kreće ABA liga, moramo biti puno više koncentrirani, pogotovo u obrani. Drago mi je što smo se u drugom poluvremenu stisli, ispoštovali to što smo dogovorili i prelomili utakmicu.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...