Zadranka policiji predala ručnu bombu i streljivo, a evo kakav su arsenal građani predali u posljednjih devet mjeseci

Jučer je policijskim službenicima PU zadarske građanka predala ručnu bombu M-52 i 4 komada streljiva, koje je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, objavili su iz PU zadarske.

U sklopu akcije ‘Manje oružja-manje tragedija’ građani bez bojazni od ikakvih sankcija policiji mogu predati automatsko vatreno oružje, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje, razna minsko-eksplozivna sredstva i slične predmete koji mogu izazvati neželjene posljedice.

Tijekom proteklih devet mjeseci 2020. godine, građani su policijskim službenicima na području Policijske uprave zadarske predali ukupno:

– 39 komada vatrenog oružja ( od čega: 14 kom automatskog, 4 kom poluautomatskog, 10 repetirajućeg, 11 pištolja i revolvera)

– 106 komada rasprskavajućeg oružja (od čega: 81 ručne bombe, 11 mina, 14 komada ostalih MES-a),

– 9.010 komada streljiva za dugo i kratko naoružanje

– te 3,8 kilograma eksploziva.

Ovom prilikom pozivamo građane da i dalje dragovoljno predaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva koja posjeduju, bez ikakvih sankcija.

Nakon poziva na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji, po navedene predmete će doći policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te ih od građana preuzeti na siguran način.

Posebno naglašavamo: u slučaju pronalaska oružja ili minskoeksplozivnih sredstava pozivamo građane da se odmah jave policiji te da pronađene predmete ne diraju ili pomiču kako ne bi došlo do aktiviranja, a time i do neželjenih posljedica.

Tijekom mjeseca rujna, građani su temeljem akcije „Manje oružja – manje tragedija“, policiji predali:

Vatreno oružje –  4 kom, od čega 2 kom automatskog oružja i 2 pištolja,

Rasprskavajuće:  15 kom,  od čega 10 ručnih bombi, 3 kom mine i 2 kom ostalog MES-a,

Streljivo – razno:   738 komada

Svi građani koji se žele pridružiti spomenutoj akciji te tako učiniti svoj dom sigurnijim, dodatne informacije mogu dobiti i pozivom na besplatan broj telefona 0800 8892.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...