53 slučaja; Preminuo muškarac koji je zbog tegoba došao na hitni prijem, korona i kod zaposlene u domu na Smiljevcu

Na području Zadarske županije 53 su novooboljele osobe od koronavirusa.

Novozaražene osobe su najvećim dijelom srednje i mlađe životne dobi i većina su obiteljski kontakti ili kontakti sa dosad zaraženim osobama.

27 osoba sa pozitivnim nalazom je sa područja Grada Zadra, 5 sa područja Grada Benkovca, po tri osobe su sa područja Grada Nina i općina Poličnik i Ražanac, po 2 osobe su sa područja općina Sukošan i Tkon te po jedna sa područja Grada Paga i općina Bibinje, Jasenice, Polača, Sv.Filip i Jakov, Tkon, Vir, Vrsi i Zemunik Donji.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 377 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 1068 osoba.

U Općoj bolnici u Zadru sinoć je preminuo 81- godišnji muškarac koji je zbog pogoršanja svog zdravstvenog stanja i svoje osnovne kronične bolesti zaprimljen na hitni prijem, te mu je redovitom kontrolom i testiranjem utvrđena i infekcija koronavirusom.

Budući da je preminuli muškarac bio korisnik privatnog obiteljskog doma u Crnom, u tijeku su testiranja korisnika i djelatnika. Koronavirus se pojavio i kod jedne djelatnice u privatnom Domu za starije na Smiljevcu te su u tijeku testiranja štićenika i djelatnika.

Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici u Zadru hospitalizirana su 23 bolesnika od kojih je 5 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru hospitalizirano je 9 bolesnika.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...