62-godišnjak iz okolice Zadra iza rešetaka radi pokušaja silovanja

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1958.) zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv spolne slobode.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 62-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo 21. studenog 2020. u jednom mjestu na području Zadarske županije na štetu oštećenice, stoji u izvješću.

Sudac istrage je, na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Prema podacima iz Ministarstva unutarnjih poslova broj nasilnih zločina vidljivo je povećan u odnosu na prošlu godinu. Tako je broj prijavljenih silovanja ove godine 95, dok je prošle godine bio 41, što je porast od čak 131,7 posto, a broj pokušaja silovanja porastao je također za dvostruko – ove godine ih je prijavljeno 13, a prošle godine 7.

Povećan je i broj ubojstava – 22, za razliku od prošle godine kad ih je bilo 15.

Kazne za silovanje u Hrvatskoj su 3 do 10 godina.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...