Akcija vikend; Jedan vozio pijan, drugi jurio kroz mjesto 100 kilometara na sat pa ostao bez vozačke i tri tisuće kuna

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu  kontrolirali 373 vozila i vozača, a poduzeli su ukupno 136 represivnih mjera.

U tom su se vremenu dogodile 4 prometne nesreće, u kojima je nastupila materijalna šteta.

U petak, 06. studenog u 23.10 sati na DC-503 u mjestu Polača, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 22-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Renault zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,74 g/kg, što je i najveća utvrđena koncentracija tijekom vikenda.Vozač je prekršajno sankcioniran zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu, 07.studenog u 09,45 sati na DC-106, u mjestu Škulići, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su s uređajem za mjerenje brzine snimili 43-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja osobnim automobilom marke Volkswagen Touareg brzinom od 101 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 km/h.
Vozaču je izdan Prekršajni nalog uz kaznu od 3.000,00 kn te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjesec.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...