Božinović o Koloni sjećanja: “Pozivamo ljude da na drugi način odaju počast žrtvama Škabrnje i Vukovara”

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite komentirao je odluku da se dozvoli okupljanje u Vukovaru u Koloni sjećanja.

“Obilježavanje Dana sjećanja jedan je od najvažnijih blagdana u Hrvatskoj. Ove godine se Kolona sjećanja održava drugačije, postignut je optimalan epidemiološki okvir u kojem ćemo se sjetiti najveće žrtve hrvatskog naroda u novijoj povijesti, a uz suglasnost i odgovornost svih učiniti sve da prođe na epidemiološki najbolji način. Obratili smo se građanima i na blagdan Svih svetih, prošlo je dobro. Nema razloga da to ne bude i u Vukovaru uz poruku svima izvan Vukovara da taj dan obilježe u svojim gradovima uz prigodno paljenje svijeća”, rekao je Božinović.

“Donijeli smo izmjenu odluke kako bi stvorili pravnu pretpostavku za nešto što je očekivano, a u organizaciji ministarstava i HZJZ-a poduzeto je sve da se u ovakvim okolnostima oda počast žrtvi hrvatskog naroda uz najmanji mogući broj ljudi. Okvir će biti tijekom dana objavljen. Dvije su kritične točke – jedna je u krugu bolnice, a druga na groblju gdje je organičen broj ljudi uz fizički razmak. Angažirat će se i redarska služba da se preporuke poštuju. Pred nama su i Božić i Nova godina i s time ćemo se morati nositi. Zato ćemo sad idućih tjedan dana upozoravati i pozivati ljude da na drugi način odaju počast žrtvi Vukovara i Škabrnje”, rekao je Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...