Danas magla i poteškoće u prometu, od srijede promjena vremena, kiša, bura, i zahladnjenje

Anticiklonalno polje nad Jadranom i dalje podržava stabilne prilike. Stabilnost, u kombinaciji s mirnim uvjetima posljednjih dana pogoduje magli na kontinentu, ali i na dijelovima sjevernog i srednjeg Jadrana, no ondje je to ipak manje česta pojava.

HAK poziva na oprez jer je magla u unutrašnjosti lokalno i vrlo gusta, smanjuje vidljivost na manje od 200 metara.

Maglovito i oblačno zadržat će se ponegdje i veći dio ponedjeljka, pa će temperature u tmurnim područima biti osjetno niže u odnosu na jug, gdje će od jutra biti najsunčanije.

Dalmacija će danas biti i najtoplija, oko 20, stoga će se i dalje naći pokoji kupač. Slične će biti prilike do srijede, kad će zapuhati vjetar sjevernog smjera, sjeverac i sjeveroistočnjak na kopnu, na moru sjeverozapadnjak i bura, jaka, pod Velebitom.

U srijedu će biti kiše i to već od jutra, najprije u sjeverozapadnoj unutrašnjosti, uz granicu sa Slovenijom, a potom i diljem kontinenta, do kraja dana. Osjetno će zahladnjeti, javlja N1.

Jutros magla stvara poteškoće u prometu

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na DC1 u mjestu Jošani, a magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta moguće su povremene smetnje, vožnja u koloni i kraći zastoji.

Pripadnici Hrvatske vojske hodaju oko 90 km od Udbine do Knina. U njihovoj pratnji su 2 vozila, a planirani završetak hodnje je u utorak, 03. studenog 2020. na kninskoj tvrđavi u Kninu u 15:00 sati.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...