Danas prosvjed nastavnika, traže da im država plati troškove interneta zbog online nastave

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu ‘Preporod’ održat će ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja prosvjed pod nazivom: “Korona škola”.

Glavne teme prosvjeda bit će, kako navode iz sindikata, paralelna nastava, refundacija troškova, plaća za vrijeme bolovanja i manjak spremačica.

Na prosvjedu će govoriti Željka Kollert, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi (OŠ) u Đulovcu, Gordana Kovač Bluha, nastavnica razredne nastave u OŠ Rapska u Zagreb, Tanja Biloglav, defektologinja u Centru za autizam u Zagrebu i Smilja Petrina, spremačica u OŠ Vukomerec, donosi N1.

Prosvjed će, najavili su organizatori, biti organiziran uz pridržavanje epidemioloških mjera i ograničenja.

U utorak je čelnik sindikata Željko Stipić gostovao na N1 televiziji. Ministru obrazovanja Radovanu Fuchsu poručio je “da krajnje ozbiljno shvate situaciju i započnu dijalog sa sindikatima kako bi se riješili problemi.”

Rekao je i da je stanje u školstvu poprilično teško. “S jučerašnjim danom oko 700 učitelja i nastavnika je u izolaciji, a malo manje od 600 ih je zaraženo. Sve se to reflektira na one koji još rade – od onih koji su u školama traži se da rade još više”, kaže Stipić. Poruka prosvjetnim vlastima bila bi, rekao je, “da krajnje ozbiljno shvate situaciju i započnu dijalog sa sindikatima kako bi se riješili problemi”.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u utorak je zahtjeve sindikata Preporod, koji za sutra najavljuje prosvjed, ocijenio pretjeranima.

“Očekujem da kažu što ih muči, iako određene naznake imamo i znamo. Hoću li ih ja primiti ovisi koliko će trajati prosvjed, s obzirom na to da je sutra uži kabinet Vlade, ali sigurno će ih nitko primiti iz ministarstva pa u najmanju ruku netko na razini državnog tajnika”, kazao je ministar.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...