Epidemiolozima su u fokusu škole, od stožera traže da u klupama sjedi po jedan učenik…

Epidemiologinja HZJZ-a Iva Pem Novosel otkrila je da je Zavod predložio Nacionalnom stožeru civilne zaštite nove mjere za poslovne subjekte i škole.

‘Firme, gdje nemaju mogućnost razmicanja stolova da se održi razmak, veliki broj ljudi u zatvorenim prostorima, trebalo bi organizirati rad u smjenama, turnusima i po mogućnosti tko god može neka organizira poslovanje i rad od kuće’, kazala je za N1 i potom pojasnila što predlažu za škole.

‘Online model jedan je od prijedloga. Tu je ključno Ministarstvo znanosti i obrazovanja, ali epidemiolozi u suradnji s liječnicima školske medicine su napravili već početkom školske godine opciju A, B i C. I sada je poslan dodatan prijedlog za opciju B i C, što bi značilo da koja god škola ne može organizirati da djeca sjede po jedan u klupama, da su na razmaku, da imaju dovoljno prostora (bi trebala ići na drugi model, op.a.). To je teško i tijekom školskog odmora, zajednički su sanitarni čvorovi… Mnoge škole to uspijevaju, ali priroda prijenosa bolesti je takva da će zapravo do prijenosa doći i uz sve idealne mjere.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...