Fra Ante Kekez preminuo je u Samostanu sv. Frane u Zadru

Fra Ante Kekez preminuo je u utorak 24. studenoga u Samostanu sv. Frane u Zadru u 57. godini života, 38. redovništva i 31. godini svećeništva, izvijestila je Franjevačka provincija sv. Jeronima u Zadru.

Sprovod fra Ante Kekeza bit će na Gradskom groblju u Zadru u četvrtak, 26. studenoga u 11 sati. Misa zadušnica slavit će se odmah nakon sprovoda u crkvi Sv. Frane u Zadru.

Fra Ante Kekez član je Franjevačke provincije sv. Jeronima u Zadru. Rodio se u Hrvacama, gdje je završio i osnovnu školu.

Klasičnu gimnaziju pohađao je u Zadru u Nadbiskupskom sjemeništu Zmajević, gdje je maturirao 1982. godine. Iste godine stupio je u novicijat u Zadru, a nastavio završivši ga na otoku Košljunu 1983. godine. Filozofsko-teološke studije studirao je u Makarskoj i završio u Zagrebu na Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

Zaređen je za svećenika 10. lipnja 1990. godine na otoku Krapnju po rukama ondašnjeg šibenskog biskupa mons. Josipa Arnerića. Mladu misu slavio je 24. lipnja 1990. godine u rodnim Hrvacama. Uprava Provincije šalje ga na poslijediplomski studij u Rim gdje upisuje studij teologije sa specijalizacijom u evangelizaciji na Franjevačkom sveučilištu „Antonianum“. Magistarski rad pod nazivom „Svijet tehnike i nova evangelizacija“ obranio je u veljači 1993. godine.

Od kolovoza 2019. godine gvardijan je Samostana sv. Frane u Zadru.

Uz brojne pastoralne obveze, fra Ante se bavio i spisateljskim radom kojim je revno pratio svoje pastoralno djelovanje i poslanje.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...