Franck odabrao gdje se pije vrhunska kava, u Zadru čak tri ugostiteljska objekta dobila priznanja

S ciljem promicanja izvrsnosti u ugostiteljstvu, Franck je drugu godinu zaredom najboljim partnerskim ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj dodijelio prestižno priznanje potvrđujući dosljednost u kontinuiranom praćenju i podržavanju njihova rada. Među nositeljima priznanja Franck Barista Club koji gostima serviraju vrhunsku kavu našlo se i devet kafića s područja Dalmacije.

Najbolju kavu u Splitu, prema ocjeni stručnog žirija iz Francka, poslužuju u Caffe Baru Clo, Caffe Baru Lerone, Caffe Paradisu i La Favela Caffeu.

Po jednog nositelja priznanja imaju Pirovac, i to Caffe Bar Rišpet, te Šibenik i njegov Caffe Bar Moderato Cantabile.

U Zadru su čak tri ugostiteljska objekta dobili priznanja, i to Bar & Caffe Indie, Caffe Bar Harbor i Coffe and Cake 2.

Odabir ugostiteljskih objekata koji najbolje pripremaju i poslužuju tople napitke ocjenjivalo se metodom tajnih gostiju vodeći se kriterijima poput kvalitete i prezentacije espressa i ostalih napitaka od kave, zatim održavanja opreme te posluživanja gostiju.

„Projektima poput Franck Barista Cluba pružamo punu podršku svojim partnerima u ugostiteljstvu, dodatno potičemo i promoviramo izvrsnost te potvrđujemo posvećenost stvaranju trendova i podizanju razine kvalitete espressa i ostalih napitaka od kave u ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj“, rekao je Mislav Žižanović, voditelj Trade Marketinga za HoReCa kanal.

Prošle godine, kada je dodjela priznanja Franck Barista Club po prvi put i pokrenuta, nominiran je bio 31 ugostiteljski objekt, a priznanja je dobilo njih ukupno 17 u 10 hrvatskih gradova.

Ove godine broj nominiranih porastao je na 58, a svaki od njih Franckovi ocjenjivači, inače baristi s bogatim profesionalnim iskustvom, obišli su po četiri puta. Najvišu ocjenu od 45 bodova dobilo je ukupno 13 ugostiteljskih objekata, a uvjete za dobivanje priznanja Franck Barista Cluba steklo je 38 ugostiteljskih objekata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...