Glasovac Plenkoviću o epidemiji: “Niste vi pripremili ništa, sustav vam je pred slomom”

Aktualnim prijepodnevom i uz epidemiološke mjere, Hrvatski sabor u utorak počeo je sjednicu koja će potrajati do sredine prosinca i na kojoj će, uz ostalo, donijeti državni proračun za iduću godinu.

Na dnevnom je redu više od 60 točaka, a sasvim je izvjesno da će ih idućih tjedana biti još. Kako bi odradili sve planirano, u studenome će zasjedati sva četiri tjedna, tri od utorka do petka, a u tjednu sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje dva dana.

Sjednica je počela ‘aktualnim prijepodnevom’ u kojemu premijeru i ministrima pitanje postavlja 39 zastupnika.

Poslijepodne Sabor raspravlja premijerovo izvješće o sastancima Europskog vijeća.

Kako je moguće da Slovačka može testirati 2,5 milijuna ljudi u jednom danu, a u Hrvatskoj se čekaju nalazi, pitala je SDP-ova Sabina Glasovac premijera Andreja Plenkovića.

“Prvo, testovi u Slovačkoj su antigenski testovi, nisu PCR ni serološki. Slovačka je ovo napravila kako bi dobila sliku stanja. Mi smo sugerirali našim partnerima i prijateljima u Europi da se usuglasi zajednički protokol po kojem bi se na europskoj razini napravila serološka testiranja. Analiziramo slovački primjer i možemo li to koristiti u predviđanjima epidemije”, odgovara joj Plenković.

“Naša strategija je racionalna, adekvanta i proporcionalna razvoju epidemije”. rekao je Plenković.

“Niste vi pripremili ništa, sustav vam je pred slomom”, odgovorila mu je Glasovac, donosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...