HDZ-ovci biraju lokalne stranačke dužnosnike; U Zadarskoj županiji pravo glasa ima više od 12 tisuća članova

Članovi Hrvatske demokratske zajednice biraju nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija. Gotovo 210 tisuća članova stranke s pravom glasa birat će po načelu jedan član jedan glas na 576 biračkih mjesta.

U Zadarskoj županiji pravo glasa ima više od 12 tisuća članova. Predsjednik stranke i Vlade Andrej Plenković izjavio je kako će se na biralištima, koja su otvorena od 8 do 19 sati, poštovati epidemiološke mjere.

Drugi krug izbora u HDZ-u, tamo gdje bude trebalo, održat će se 6. prosinca, a tada će se birati i izaslanici za XIX. Opći Sabor Hrvatske demokratske zajednice – izborni, koji će se održati po završetku unutarstranačkih izbora u lokalnim i područnim organizacijama HDZ-a te sukladno epidemiološkoj situaciji.

Izbori 22. studenog i 6. prosinca nastavak su izbornog procesa u HDZ-u koji je počeo 15. ožujka, izborom predsjednika stranke Andreja Plenkovića, njegovog zamjenika Tome Medveda, i četiri potpredsjednika – Olega Butkovića, Ivana Anušića, Branka Bačića i Zdravke Bušić, a koji je prekinut zbog pandemije koronavirusa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...