Izabrana nova skupština i vijeće Turističke zajednice Zadarske županije

U petak, 27. studenog 2020. godine, u Zadru je uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera održana izborna Skupština Turističke zajednice Zadarske županije, a sukladno novom Zakonu o turističkim zajednicama koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine. Na sjednici s prisutnih 14 predstavnika kojom je presjedao župan Božidar Longin za saziv u razdoblju 2020. do 2024. godine potvrđen je mandat 27 članova Skupštine Turističke zajednice Zadarske županije.

Novoizabrani članovi Skupštine Turističke zajednice Zadarske županije izglasali su Poslovnik o radu Skupštine, a prema usvojenom Dnevnom redu. Također je imenovan i novi saziv Turističkog vijeća. Pored članova Skupštine i
Turističkog vijeća, na sjednici su izabrani i predstavnici Turističke zajednice Zadarske županije za Skupštinu Hrvatske turističke zajednice.

Za razdoblje od 2020. do 2024. godine, uz predsjednika župana Božidara Longina, članovi Turističkog vijeća su na današnjoj Izbornoj skupštini jednoglasno su izabrani: Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Iliriije d.d.; Marin Kirin, glavni direktor klastera Falkensteiner Resort Borik; Frane Skoblar, direktor marketinga Turisthotela i TN Zaton; Marin Marasović, vlasnik malog obiteljskog hotela, agencije specijalizirane za outdoor turizam i ugostitelj; Sanja Buljanović, direktorica poduzeća Maricom i istoimene agencije s Paga; Valentin Gregov, ugostitelj i dugogodišnji član vijeća iz Preka; Tomislav Fain, vlasnik agencije Terra travel i Natalija Andačić, ravnateljica Javne ustanove Nacionalni park Paklenica. Sastav vijeća još čine po jedan predstavnik Hrvatske gospodarske komore i predstavnik Hrvatske obrtničke komore na prijedlog komora.

Jednoglasno izabrani predstavnici Turističke zajednice Zadarske županije za Skupštinu Hrvatske turističke zajednice su Goran Ražnjević, Marin Kirin i Frane Skoblar.

Predsjednik Božidar Longin, župan Zadarske županije, izrazio je dobrodošlicu svim izabranim predstavnicima lokalnih turističkih zajednica. Podsjetio je kako je 2020. godine trebala u turizmu biti sjajna, no sada se situaciju u svemu, pa i turizmu promijenila. Istaknuo je kako ulažemo u brendiranje i razvoj eno-gastro proizvoda kao mirisa i okusa Mediterana koji su u našem kraju visoko-kvalitetni, te ih moramo više nuditi i time potaknuti goste s bliskih tržišta za dolazak. Podsjetio je na ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo, te na ustrajnost i odgovornost svakoga od nas u borbi protiv epidemije.

Mihaela Kadija: „Izabrano je snažno i profesionalno vijeće koje će znati voditi Turističku zajednicu u ovim izazovnim vremenima. Uz članove koje su već s nama više saziva, sretni smo što možemo pozdraviti nove. Posebno je dobro što unutar vijeća imamo predstavnicu upravljanja zaštićenim područjima prirode što prati trendove, ali i smjernice resornog Ministarstva i EU o održivom i zelenom razvoju turizma na koji danas moramo posebno usmjeriti pozornost.“

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...