Jadrolinija o putnicima i članovima posade koji ne nose maske: “Uzorni smo, ali postoje iznimke”

Čitatelji Glasa otoka u više navrata su skretali pozornost na putnike i članove posade koji na brodovima Jadrolinije prilikom putovanja ne nose zaštitne medicinske maske.

Potaknuti reakcijama čitatelja, Jadroliniji smo proslijedili naša saznanja ne navodeći pristigle fotografije i lokacije na kojima se ne provode propisane mjere upravo kako bi potaknuli državnog brodara da reagira prema svima jednako. Pismeni odgovor u kojemu Jadrolinija potvrđuje da će uložiti dodatne napore kako bi se provodile mjere dobili smo ubrzo nakon našeg upita.

“Jadrolinija od početka epidemije koronavirusa brine o zdravlju putnika i posade kroz osiguravanje zaštitnih sredstava te poštivanje svih mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Ponašanje naše posade i zaposlenika je uzorno te služi kao primjer putnicima, međutim, nažalost postoje slučajevi koji su iznimka”, navodi se u odgovoru Jadrolinije, odakle se zahvaljuju na informacijama te dodaju kako će svakako uložiti dodatne napore da se navedeno više ne ponavlja.

“Noseći zaštitne maske štitimo sebe, a i druge”, poručili su.

Na službenim stranicama Jadrolinije vidljiva je obavijest o obveznom nošenju zaštitih maski i ostalih mjera prilikom putovanja.

“Poštovani putnici, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 ovim putem Vas obavještavamo da su od 25.06.2020. godine, svi putnici obvezni nositi medicinske maske ili maske za lice. Također, ljubazno Vas molimo da se pridržavate preporuka o sprječavanju širenja epidemije koronavirusa, kao što je pranje ruku, distanca od drugih putnika te kupnja putnih karata online ili preko mobilne aplikacije”, stoji u objavi uz zahvalu i hashtag #OstanimoOdgovorni.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...