Kaljanin: “Žarište nisu samo Sali nego i Kali”, načelnik Kolega: “Situacija je pod kontrolom”

“Ovim putem vas obavještavam o situaciji u Kalima koja nije nimalo dobra. Naime, stanje je alarmantno, ima puno više zaraženih nego što se piše i objavljuje”, požalio nam se Kaljanin koji tvrdi da iz prve ruke zna da se slučajevi zaraze u mjestu kriju te da se normalno i bez maske šeta okolo, pa čak i radi. Dodaje da je tablica o broju zaraženih smiješna.

“‘U Kalima ih je danas dvoje’. Dvoje iz jedne kuće, tj. jedne obitelji. A što je s ostalima? Žarište nisu samo Sali nego i Kali, počevši od crkve, pjevačkog zbora pa sve do trgovina i gotovo svih kafića u mjestu. Do kad? Što se još treba dogoditi da netko nešto poduzme?”, upitao se zabrinuti Kaljanin.

Situaciju smo provjerili s načelnikom Općine Kali, koja s današnjim danom broji 33 zaražene osobe, Marko Kolegom, a koji ističe kako su, iako je u mjestu došlo do lokalne transmisije virusa, žarišta pod kontrolom.

Bilo je žarišta, jesu li to bili rođendani, crkveni zborovi ili slično, ne znam, no mogu reći da nitko tko je u samoizolaciji ili zaražen ne šeta slobodno po mjestu i ne krši mjere. Pripadnici Civilne zaštite ih redovito obilaze i donose hranu, lijekove i sve što im je potrebno. Zaražene osobe su uglavnom obiteljski kontakti ranije oboljelih i nemoguće je da netko od njih sjedi u kafićima ili odlazi u trgovinu. Neodgovornih osoba uvijek ima, ali kao što sam rekao, Civilna zaštita radi svoj posao, kazao nam je načelnik dodajući da je situacija u Kalima u potpunosti pod kontrolom.

Crkveni zbor ne pjeva, a misa se održava uz poštivanje epidemioloških mjera.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...