Košarkaški savez Zadarske županije traži da se dozvoli treniranje djeci i mladima

Na izvanrednoj sjednici Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Zadarske županije održanoj u subotu, donesena je jednoglasna odluka o pokretanju inicijative za razmatranje odluke Hrvatskog košarkaškog saveza uvjetovane novom odlukom Vlade o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke.

Dopis upućen Hrvatskom košarkaškom savezu prenosimo u cijelosti:

– U dobroj vjeri apeliramo na krovnu nacionalnu košarkašku organizaciju da u komunikaciji s mjerodavnim službama i institucijama vlasti (prvenstveno Ministarstvo sporta i turizma) pokuša usuglasiti i promijeniti (parcijalno ili u cjelini) gore navedenu odluku, kojom je prvenstveno onemogućeno treniranje i bavljenje sportom djeci i mladima.

Svjesni novonastale situacije slažemo se da natjecanja do razine A-1 lige i juniora na nacionalnoj razini nisu neophodna i odluku u tom djelu apsolutno uvažavamo i podržavamo, ali također naglašavamo kako onemogućavanje bavljenja sportom (košarkom), a uvažavajući smjernice WHO-a o nužnosti bavljenja sportom djece i mladih, posebice u doba globalne pandemije radi održavanja imuniteta, mentalnog i fizičkog zdravlja, bi bilo kontra produktivno i s potencijalno dalekosežnim posljedicama – nemogućnost trenažnog procesa djece i mladih sportaša do A-1 lige.

Ističemo znanstveno dokazanu činjenicu da je transmisija virusa COVID-19 među djecom i mladima najmanja, što dodatno opravdava promjenu odluke koja će ići u smjeru omogućavanja trenažnog procesa i bavljenja sportom, još jednom ističemo, po potrebi, bez natjecanja. Krajnje, ali ne manje bitno, stajališta smo da se sve odluke HKS-a utemeljene na odlukama Nacionalnog civilnog stožera i Vlade RH trebaju odnositi prema svim članicama HKS-a ravnopravno, što u ovom slučaju nije.

Pri obavljanju trenažnih procesa spremni smo kao i do sada sprovoditi sve nužne propisane epidemiološke mjere a u cilju zaštite zdravlja djece i ostalih košarkaških sudionika te predlažemo strože i češće kontrole od strane lokalnog stožera civilne zaštite kao i po potrebi reduciranja broja treninga, ali nikako kompletnog ukidanja.

U nadi da ćemo zajednički pronaći zadovoljavajuće rješenje novonastale situacije, šaljemo sportske pozdrave, stoji u dopisu.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...