Kroz Gornji Karin jurio 143 km/h i bježao policiji koja mu je pronašla drvenu palicu

U srijedu, 04. listopada u 14.06 sati u Gornjem Karinu vozač osobnog automobila Peugeot splitskih registarskih oznaka, inače sa šireg obrovačkog područja nije se zaustavio na znakove koje su mu davali policijski službenici.

Naime, 33-godišnjeg vozača koji je upravljao vozilom brzinom od 143 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h policijski službenici su pokušali zaustaviti, a on je nastavio vožnju unatoč policijskim upozorenjima svjetlosnim i zvučnim signalima.

Ubrzo je zaustavljen i izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,58 g/kg te mu je u vozilu pronađena drvena palica koja mu je oduzeta.

Vozač je uhićen te doveden u službene prostrije policije i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega je jučer priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja prekoračenja brzine, vožnje pod utjecajem alkohola te nepostupanju po naredbi policijskih službenika iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...