Manifestacija Noć kazališta u Zadru, cijena ulaznice simboličnih 10 kuna

U subotu, 21. studenoga održat će se 12. manifestacija Noć kazališta, koju organizira Narodno sveučilište Dubrava.

U ovogodišnjoj manifestaciji HNK Zadar sudjeluje s predstavom Tri verzije života Yasmine Reze u režiji Nine Kleflin, koja je premijerno izvedena u prosincu 2019. godine uz odlične reakcije publike i medija.

Igraju Alen Liverić, Žana Bumber, Davor Jureško i Tamara Šoletić.

Početak predstave je u 20 sati.

Ulaznice su u prodaji od utorka, 17. studenoga na blagajni HNK Zadar po simboličnoj cijeni od 10 kuna. Radno vrijeme blagajne od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.

Komediju “Tri verzije života” Reza je napisala 2000. godine i djelo je odmah doživjelo brojne izvedbe i prijevode.

Ova istančana komedija karaktera donosi nam neobičnu situaciju u koju su uključena dva bračna para, jedna obična večer i jedna neobična zabuna. Kad se gosti pojave na večeri, čitav jedan dan prerano, neprilike iskrsavaju posvuda. Hrane ima premalo, vina previše  pa neoslovljene napetosti bujaju.

Vještim dramaturškim postupkom autorica istu situaciju postavlja u tri različite verzije, iz tri različita ugla gledanja, iz tri energetski posve različita naboja. Uz britke, duhovite, majstorski napisane dijaloge ona publiku zabavlja na originalan i provokativan način, izazivajući nas da promislimo o tome kako vidimo vlastiti život. Ogoljeni od forme, iznenađeni u privatnoj situaciji svojih dnevnih napetosti, sukoba i briga, naši junaci pokušavaju što bolje dočekati goste. No ti su gosti ogledalo njihovih strahova, nelagoda i tajni. Autorica nas izaziva da promislimo koja je od verzija života što ih gledamo u toj komediji istinita. Jedna, nijedna, ili sve tri? Što se zaista dogodilo? Ovaj se komad poigrava s tezom da nam se dogodilo samo ono što smo doživjeli, da su događaji bili onakvi kakvi odjekuju u našoj nutrini, a da objektivna stvarnost možda i ne postoji.

Čini se kao da tri verzije života dopuštaju da sami ispišemo i svoju četvrtu verziju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...