Na Višnjiku otvorena izložba fotografija “Zadar, europski grad sporta”

Prigodnim kratkim programom u Športskom centru Višnjik u utorak, 3. studenoga 2020. otvorena je izložba pod nazivom Zadar, europski grad sporta.

Izložbu je priredio Upravni odjel za kulturu i šport Grada Zadra čija je pročelnica Dina Bušić, uz ostalo, kazala:

– Ovom izložbom želimo na svojevrstan način najaviti titulu Europski grad sporta 2021. koju je (titulu) naš grad nakon kandidature zavrijedio u jakoj konkurenciji. Izabrane i izložene fotografije predstavljaju Zadar kroz sportsku prizmu, dočaravaju sportsko ozračje i sportski duh ističući različite skupine sportaša i rekreativaca, od najmlađih do najstarijih, te sportaše i amatere i profesionalce.

Uz fotografije na izložbi je postavljen i logotip čiji je autor Hrvoje Bazina. Logotip kao takav asocira na sportsku kulturu i dimenziju grada Zadra.

Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, istaknuo je da je Višnjik sa svojom raznolikom sportskom i rekreacijskom infrastrukturom na određeni način postao dnevni boravak mnogih Zadrana (oko četiri tisuće dnevno), te dodao:

– Grad Zadar je projektom Višnjika u cjelini na odgovarajući način omogućio svim građanima kontinuirano bavljenje sportom i sportskom rekreacijom, a ŠC Višnjik i dalje će intenzivno raditi na uvođenju novih kvalitetnih sadržaja.

U pripremu izložbe sportskih fotografija bila je uključena i Športska zajednica Grada Zadra. Njezina predsjednica Snježana Jurinić podsjetila je na dugogodišnje sustavno osmišljanje i realizaciju sportske i rekreacijske politike, te da i izložene fotografije zorno potvrđuju da je Zadar uistinu grad sporta.

Izložba fotografija Zadar, europski grad sporta postavljena je uz trim stazu u dijelu ŠC-a Višnjik (tzv. vojnom poligonu) u kojemu je smješteno vježbalište na otvorenom i bit će otvorena do daljega.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...