Načelnik Bubnjar: “Kad Pupovac bude došao u Škabrnju, onda znamo da neće biti problema oko suživota i pomirbe”

Baš kao i u Vukovaru, tako je i ovogodišnja, 29. obljetnica stradanja u Škabrnji bila atipična. Događanjem je koordinirao općinski načelnik Škabrnje Nediljko Bubnjar, koji je govorio za RTL.

“Ove godine je bilo zahtjevno. Zbog specifičnih okolnost, dosta toga se izmijenilo. Moram se zahvaliti svima koji su sudjelovali na komemoraciji u Škabrnji, organizatorima, Stožeru, ali i onima koji su počast žrtvama odali iz svojih domova”, kazao je Bubnjar za RTL.

Bio je najavljen i dolazak Milorada Pupovca u Škabrnju, a kako je za RTL potvrdio Bubnjar, on je tu obavijest primio jučer.

“Osjetio sam da ne bi bila prigoda da Pupovac ove godine bude u Škabrnji i da to ne bi donijelo rezultate onoga što svi želimo, a to je mir, pomirba i relaksirajuća budućnost i suživot. Mislim da njegov dolazak moramo temeljitije pripremiti. Kad se to dogodi u Škabrnji, onda znamo da neće biti problema suživota i pomirbe”, ustvrdio je Bubnjar.

Reporterka ga je upitala hoće li Pupovac u Škabrnju doći baš na ovaj dan ili će to biti neki drugi dan.

“Naši ljudi su dali život za Hrvatsku, pa nam neće biti problem podnijeti i ovu žrtvu i nadići sebe, a sve za dobrobit i budućnost hrvatskog naroda”, kazao je Bubnjar.

Iduće godine bit će 30. obljetnica masakra u Škabrnji, zločina za koji jošuvijek nitko nije odgovarao. Bubnjar je upitan i nada li se da će se do iduće godine nešto promijeniti.

“Ja sam svjedok koliki je to napor naših istražnih i pravosudnih tijela. Ja mislim da je  vrijeme da se i institucije države Srbije budu susretljivije i da pruže ruku našim institucijama. Tek tada možemo očekivati bolje rezultate po pitanju otkrivanja zločina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...