Napišite pismo, poruku ili pjesmu za Vukovar i Škabrnju i ubacite u sandučić škole Zadarski otoci

Mrtvi su oni koji ispunjavaju sjećanja na našu prošlost, i bez obzira u kakvim vremenima živjeli oči cijele zemlje uperene su u mjesta najvećeg stradanja našeg naroda, u Škabrnju i Vukovar.

Pred njihovim sjenama svi se osjećamo maleni, oni su nadrasli i smrt i naše živote, oni su bili najbolji među nama, i što god mi učinili ništa nije usporedivo s njihovom žrtvom.

Kako nisu u mogućnosti organizirati okupljanje, iz organizacijskog odbora OŠ Zadarski otoci naše sugrađane i žitelje Zadarske županije da pisanom porukom upute svoje
misli Vukovaru i Škabrnji.

– Poruke će se prikupljati dana 17.studenog 2020. godine, u vremenu od 17,30 do 19,00 sati na Trgu Damira Tomljenovića Gavrana (ispred O.Š. Zadarski otoci) u „Poštanskom sandučiću“ kojeg su za ovu prigodu izradili učenici O.Š. „Zadarski otoci“. Vaša pisma, poruke, pjesme, crteže, poslati ćemo poglavarstvu grada Vukovara i općinskom vijeću općine Škabnja. Nismo u mogućnosti fizički doći i pokloniti se Vukovaru i Škabrnji, stoga izrazimo naše poštovanje i ljubav sa nekoliko toplih riječi.

Radi epidemiološke situacije ove godine nema organiziranog mimohoda, pa pozivaju sve građane da u utorak 17. 11. 2020. od 17 sati ostave
upaljene svijeće u Vukovarskoj ulici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...