NOVE MJERE OD PONOĆI Na svadbi 15 osoba, privatnim okupljanjima 10, zatvaraju se klubovi i zabranjuje prodaja alkohola od 22 sata…

Davor Božinović je predstavio nove mjere.

Već desetak dana najavljujemo da ako ne postignemo pad u ovom tjednu, a očito nismo, da ćemo uvesti nove mjere, kazao je uvodno.

Nove mjere uvode se u ponoć i trajat će do 15. prosinca. Najavljeno je i opsežnije kontroliranje provođenja svih mjera.

Smanjuje se dozvoljeni broj ljudi na okupljanjima, i to na sprovodima na maksimalno 25 osoba umjesto dosadašnjih 30, na svadbama 15 osoba, na privatnim zabavama 10 osoba. Sportska natjecanja će se održavati samo bez gledatelja i uz strogo pridržavanje mjera i uputa. Sva javna događanja pa tako i svadbe morat će završiti u 22 sata.

U 22 sata će morati zatvoriti svi ugostiteljski objekti, dakle i kafići i restorani. Od 22 sata do 6 ujutro zabranjena je prodaja alkohola na trgovinama, kioscima i benzinskim postajama.

Noćni klubovi te kasina i automat klubovi se potpuno zatvaraju.

Sve trgovine će na ulazu morati imati istaknut dozvoljeni broj ljudi, koji istovremeno mogu biti u ugostiteljskom objektu sukladno uputama HZJZ-a.

Također, moraju istaknuti obavijest o najvećem broju kupaca biti istovremeno u trgovini.

Trgovine i trgovački centri obvezuju se da u vrijeme blagdanskih sniženja i povećanih gužvi poduzmu dodatne mjere kako ne bi imali veći broj kupaca od dopuštenog.

Za okupljanja koja nisu ograničena na 25 osoba, a to su kino projekcije, vjerski obredi i slično, uvode se dodatna ograničenja, pa se broj prisutnih ograničava ovisno o veličini prostora, odnosno za svaku osobu mora biti omogućena 4 četvorna metra prostora. Organizatori su obvezni redovito provjetravati te prostore, svi prisutni se moraju pridržavati mjera, kaže Božinović.

Provedbu ovih mjera kontrolirat će pripadnici ravnateljstva Civilne zaštite, policijski službenici i Državni inspektorati.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...