Novi naraštaj učenika-letača u Zemuniku krenuo s obukom na helikopterima

Letačkaobuka 26. naraštaja učenika-letača na helikopterima Bell-206B počela je u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Letačka obuka u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu obuhvaća temeljno, navigacijsko, temeljno instrumentalno, noćno, grupno, napredno instrumentalno, namjensko i temeljno NightVisionGogles-NVG letenje, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Prije početka letačke obuke polaznici su u Središtu za obuku HRZ-a bili na Tehničkoj učionici i stekli znanja o mehaničkim i elektro-sustavima helikoptera, a potom u Pilotskoj školi SzO-a usvojili znanja iz teorije letenja helikopterom. Teoretski dio obuke završio je primijenjenom teorijom u 393. eskadrili helikoptera, a uspješno završeni svi od tih dijelova teorijske obuke bili su preduvjet da se počne s letačkom obukom.

Prvi letovi bili su informativnog karaktera tijekom kojih su kadeti u pratnji nastavnika letenja prvi put doživjeli let iz kabine helikoptera, a od sutra slijede prve lekcije iz razdjela temeljnog letenja, gdje će do punog izražaja doći kvalitetna priprema, letačke vještine i sposobnosti budućih pilota.

Među učenicima-letačima je i pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...