Objavljen natječaj; Grad Zadar stipendirat će 115 studenata i učenika, evo o kojim se iznosima radi

Povjerenstvo za stipendiranje i odobravanje drugih oblika potpore učenicima i studentima Grada Zadra danas je objavilo natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku i akademsku godinu 2020/21.

Grad će stipendirati 85 studenata i 30 učenika, među kojima je 15 onih koji su upisali strukovno zanimanje. U strukturi stipendija za studente, na brucoše otpada 25, za redovne studente ostalih akademskih godina 30, te 30 za studente koji su upisali studij za tzv. deficitarna zanimanja.

Polovica te kvote otpada na studente prava, dok će se za 15 stipendija natjecati studenti ostalih godina studija medicine, informatike, biologije, matematike, fizike, kemije, elektrotehnike i računarstva, farmacije, strojarstva te studij logopedije.

Iznosi stipendija su isti kao lani: za učenike 300 kuna mjesečno, za studente koji studiraju u mjestu prebivališta 600, a za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta 800 kuna mjesečno. Samo studenti koji se školuju za deficitarna zvanja dobivat će 900 kuna mjesečno.

Prijave za stipendiranje podnose se do 11. prosinca.

Raspisan je i natječaj za dodjelu stipendija studentima iz obitelji slabijeg imovnog stanja za akademsku 2020./2021. godinu. Detalji natječaja i obrasci za prijavu dostupni su na poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...