Obljetnica u Škabrnji po posebnim mjerama; Redari će paziti na razmak, mjerit će se temperatura na ulazu u crkvu…

Dan sjećanja na žrtvu Škabrnje ovog 18. studenog izgledat će drugačije nego proteklih godina. Mjesto stradanja svake godine posjeti i do 15 tisuća ljudi, no većina njih, zbog pandemije, ove će godine ostati doma.

Oni koji će ipak doći u Škabrnju, morat će se pridržavati pravila, odnosno mjera koje je donio Stožer civilne zaštite Zadarske županije, a koje će kontrolirati COVID redari.

Tako će se na mjesto početka kolone postaviti klupe, a na punktovima osigurati maskice, dezinficijensi, bočice vode. Grupirati se smije najviše do 25 ljudi (5×5), pet usporedno hoda u pet redova, a dužni su održavati razmak između druge grupe.

Na ulazu u Škabrnju kao i na Trgu dr. Franje Tuđmana postavit će se punktovi na svakih 100 metara uz jednog COVID redara koji će brinuti o držanju razmaka i nošenju maski na otvorenom.

I u Crkvi u Škabrnji, misa će biti uz određena epidemiološka pravila – za svakog vjernika četiri metra četvorna, a u crkvu će moći samo ograničen broj ljudi, na označena mjesta. Svima koji budu ulazili pred vratima će se mjeriti temperatura.

Što se tiče ugostiteljskih objekata, radno vrijeme se skraćuje na 21 sat, dok će u trgovinama biti nužno osigurati ograničen broj ljudi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...