Puntamičani večeras u Jazinama dočekuju Vrijednosnice; “Moramo imati visoku razinu agresivnosti”

Već se iz samog otvaranja sezone dalo naslutiti da će KK Sonik Puntamika biti jedno od najugodnijih iznenađenja ovosezonskog izdanja HT Premije lige, da bi potvrda te teze na najbolji način stigla prije nekoliko dana kada je u gradskom derbiju u Jazinama srušen KK Zadar. Premda se gosti s Višnjika već mjesecima bore sa svojim „demonima“, to nimalo ne umanjuje veliki uspjeh Puntamičana koji su nakon nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe na domaćem parketu srušili i drugog velikana hrvatske košarke.

Trijumf protiv Zadra okrunio je sav trud Vlašićevih momaka u dosadašnjem dijelu natjecanja, no pred košarkašima Sonika još je puno izazova te nema ni govora o „spavanju na lovorikama“.

– Pobjeda protiv jačeg suparnika i papirnatog favorita diže momčad na određeni način, ali jednako tako može biti i zamka. Trebamo što je moguće prije zaboraviti utakmicu protiv Zadra. Ona nam treba poslužiti tek kao dodani impuls za kvalitetan rad. Ne smijemo razmišljati o položaju na tablici, broju pobjeda ili onome što je bilo u utorak, već tražiti dodatnu motivaciju za treniranje, jer trening je ono što garantira dobru igru – naglasio je trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić.

Junaci gradskog derbija bili su iskusni Jakov Vladović i Teo Petani koji su predvodili svoju momčad do velikog trijumfa, a upravo bi njihov veteranski glas trebao biti jamac da će se svaki suparnik ozbiljno shvatiti.

– Najbitnije je da se oni dobro oporave, osvježe i budu u dobrom ritmu. Jasno je da će svojim iskustvom pomoći kontrolirati stvari i pristup utakmici – dodao je trener Puntamike.

Pred „Soniksima“ je posljednja utakmica prvog kruga HT Premijer lige protiv Vrijednosnica Osijek. Slavonci u Zadar dolaze nakon poraza od Gorice, ali i s tri pobjede iz posljednja četiri susreta te je jasno da ih se ne smije olako shvatiti.

– Položaj Osijeka na tablici ne reflektira njihovu stvarnu kvalitetu. Činjenica je da se radi o momčadi koja igra na veliki broj poena, što su pokazali u nekoliko navrata u dosadašnjem dijelu sezone, prije svega u Sinju. Imaju visok šuterski rang, pogotovo u vanjskoj liniji. Frye i Jordano su jako zanimljivi igrači koji su u stanju svakome zabiti preko 20 poena i ako u utakmicu ne uđemo s pravim pristupom, mogu nam napraviti velike probleme. Osijek igra na „koš više“ i bit će vrlo bitno kontrolirati utakmicu na defenzivnom dijelu terena. U svakom trenutku moramo imati visoku razinu agresivnosti. To je put koji moramo slijediti – kazao je Vlašić.

Njegovo mišljenje dijeli i kapetan Dino Palčić koji je svjestan da se samo ozbiljnim pristupom može doći do novih bodova.

–  U dobrom smo ritmu nakon pobjede protiv Zadra. Vrijednosnice su momčad iz našeg ranga i u takvim susretima uvijek idemo po oba boda. Osječani imaju puno mladih igrača te su dosta rastrčani i opasni iz kontre. Posebnu pozornost trebamo obratiti na njihov šut za tri poena, gdje su ponajbolji u ligi. Frye i Jordano trice gađaju s preko 45 posto uspješnosti, ali ne smijemo zaboraviti niti efikasnog Paića. Ako ih u tome uspijemo zaustaviti, imamo velike šanse za pobjedu – izjavio je zadarski razigravač.

Utakmica se igra bez prisustva gledatelja u nedjelju 22. studenoga u dvorani Jazine, s početkom u 18 sati. Prijenos susreta možete pratiti na HKS TV-u

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...