Raspisan natječaj za potpore za očuvanje radnih mjesta na otocima

Raspisan je natječaj za očuvanje radnih mjesta na otocima. Podnositelji zahtjeva za ostvarivanje prava na potporu male vrijednosti su otočni poslodavci fizičke osobe–obrtnici i pravne osobe koji neovisno o svom sjedištu, svoju registriranu djelatnost obavljaju na otocima. Rok je do 24. studenoga.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja s provođenjem mjere dodjele potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima u skladu s Javnim pozivom za dodjelu potpora male vrijednosti u 2020. godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta koji se objavljuje na službenim stranicama Ministarstva https://razvoj.gov.hr/

Dodjeljivanje ove potpore uređeno je odredbom članka 37. Zakona o otocima (Narodne novine, br. 116/18 i 73/20) i Uredbom o uvjetima, kriterijima, visini i načinu ostvarivanja prava dodjele državne potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta (Narodne novine,  br. 77/06 i 66/07).

Podnositelji zahtjeva za ostvarivanje prava na potporu male vrijednosti su otočni poslodavci (fizičke osobe–obrtnici i pravne osobe) koji neovisno o svom sjedištu, svoju registriranu djelatnost obavljaju na otocima.

Potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima dodjeljuju se, u svrhu poticanja konkurentnosti i rasta poduzetništva na otocima i mjeru očuvanja radnih mjesta, za djelatnosti koje su od važnosti za gospodarski razvoj otoka.

Javni poziv otvoren je do 24. studenoga 2020.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...