Šime Erlić postaje prvi čovjek zadarskog HDZ-a, dopredsjednici Dukić i Kasap

Prvi čovjek gradskog HDZ-a, pročelnik za školstvo Grada Zadra, više se neće kandidirati na unutarstranačkim izborima za lidera stranke. Joso Nekić nedugo je potvrdio tu vijest, kazavši kako je vrijeme da ovu funkciju preuzme mlađa osoba.

Do petka je rok predaje kandidatura za rukovodstvo stranačkih organizacija, no već sada se zna da je Šime Erlić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, najizgledniji kandidat. Njegovi će zamjenici, kako navode izvori iz HDZ-a, biti Branko Dukić, prvi čovjek Grada i Darko Kasap, pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Šime Erlić rođen je u Zadru, 1985. godine. Specijalizirao je na poslijediplomskom studiju u području „Lokalnog ekonomskog razvoja“ pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Bio je zaposlen u Razvojnoj agenciji Zadarske županije, a do nedavno je obnašao dužnost pročelnika za EU fondove Grada Zadra. Šime Erlić dobio je u međuvremenu visoku funkciju u Zagrebu te je imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu regionalnog razvoja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...