Sin zamjenika ravnatelja dobio specijalizaciju; Pupić Bakrač: “Naša djeca odlaze u Njemačku”!

Nakon što se doznalo da je na specijalizaciju u Opću bolnicu Zadar primljen sin zamjenika ravnatelja, županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač je ravnatelju Željku Čulini u priopćenju za javnost postavio nekoliko pitanja.

Njegovo priopćenje donosimo u cijelosti.

Već sam postavio pitanje ravnatelju i UV OB Zadar o sramotnom načinu na koji se provode natječaji za specijalizacije. Do današnjeg dana nije mi odgovoreno na upite. Nisam se po tom pitanju mislio dalje očitovati bar dok ne dobijem odgovore na pitanja. Međutim, okrenuo mi se želudac od istupa dr. Edija Karuca, zamjenika OB Zadar nakon što mu je specijalizaciju iz neurokirurgije dobio sin Dorian na način da je od povjerenstva dobio maksimalni broj bodova, a kandidatkinja koja je imala 3,63 boda više od njega minimalan.

U obitelji imam dva doktora koji su bili na natječajima za specijalizacije u OB Zadar, oboje su prije razgovora imali najveći broj bodova od kandidiranih. No to nije bit onoga što sam htio reći, bit je to da sam do u tančine upoznat s pitanjima koje postavlja povjerenstvo za provedbu natječaja. Ona nemaju nikakve veze s propitivanjem stručnih kvaliteta kandidata, više su personalne prirode ( kao što je već navela doktorica koja je na isti način eliminirana za specijalizaciju na dermatologiji). Njegova konstatacija kako pri evoluaciji kandidata postoji mali milijun faktora je neistinita, bahata i podcjenjivanje intelekta građana ovog grada. Pri izboru njegovog sina Doriana nije bilo presudno mali milijun faktora nego jedan jedini faktor. Kod izbora dr. Karuca za zamjenika OB Zadar također je bio presudan jedan jedini faktor. Oba faktora su iste prirode, iz istog političkog legla.

Pitanje koje je Dr. Karuc postavo u svojoj izjavi :„Gdje bi trebala moja ili Vaša djeca raditi? U Njemačkoj ?“ je ruganje kandidatima i javnosti. Očigledno je da njegov sin neće raditi u Njemačkoj, kao ni sinovi Kalmete, Longina, Zrilića, Grofa, Dujmović-Vuković… ali hoće naša djeca, uključujući vjerojatno i ove dvije zakinute doktorice . Pod našom djecom podrazumijevam onih nekoliko stotina tisuća mladih što su iselili iz Hrvatske zbog sličnih razloga i slučajeva kao što su ovi u OB Zadar.

Naša djeca nisu njihova djeca, njihova djeca samo su njihovi biološki potomci i djeca partije. Da bi netko bio liječnik, liječio ljude mora više nego u bilo kojem drugom zanimanju biti stručan i etičan. Kakva je etičnost ljudi koji ponižavaju svoje kolege, kandidatkinje i kandidate dajući im na razgovoru minimalni broj bodova, radeći od njih ovce, ostavljam da sami procijenite. Kaže Dr. Karuc da među mali milijun faktora koje oni procjenjuju je psihička sposobnost !? Što su u povjerenstvu sve psihijatri i psiholozi !? Ma ajde u…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...