Što donose nove mjere? Pojačano kažnjavanje, klubovima se još skraćuje radno vrijeme

Od idućeg tjedna na razini cijele Hrvatske na snagu će stupiti nove mjere koje će biti predstavljene u narednim danima.

Kako Index neslužbeno doznaje, ide se u pojačano kažnjavanje svih oni koji krše epidemiološke mjere. Noćni klubovi se službeno neće zatvoriti, ali će se dodatno skratiti njihovo radno vrijeme.

Podsjetimo, svim ugostiteljskim objektima, uključujući i klubovima, sad je dozvoljeno raditi do ponoći, osim u nekim županijama čiji su lokalni stožeri već skratili radno vrijeme. Dodatno skraćivanje radnog vremena noćnim klubovima znači da, iako im dekretom neće biti zabranjen rad, se mnogima od njih neće ni isplatiti otvarati.

U škole se ide do daljnjeg

Što se tiče škola, iako su liječničke udruge tražile da se srednje škole zatvore i prebace na online nastavu, to se u ovoj fazi donošenja novih mjera neće dogoditi. Nastava će se, kako doznajemo, do daljnjega odvijati unutar osnovnih i srednjih škola.

Premijer Andrej Plenković danas je na sjednici vlade potvrdio da će Stožer u sljedećim danima donijeti novi paket mjera.

“Ono što je važno je da, u ovom kontekstu brojeva koje vidimo jučer i ovih dana, još jednom apeliramo da je situacija vrlo ozbiljna, u tri zadnja tjedna u listopadu smo imali udvostručenje gotovo svaki tjedan, zadnja tri tjedna se rast nastavio, ali se bitno usporio zahvaljujući mjerama koje smo uveli. Premda rast više nije velik kao u listopadu, dnevne brojke i dalje su visoke. Mjere su usporile širenje epidemije, ali krivulja nije počela padati na način na koji bismo htjeli da se to dogodi, trebalo bi napraviti dodatne napore da se smanji opterećenje zdravstvenog sustava”, rekao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...