“Svi smo skočili iz kuće”; Snaga potresa u epicentru bila je 6 stupnjeva, očekuje se serija naknadnih!

Zadarsko područje danas je u 14:15 sati zatresao jak potres jačine 4,7 po Richteru. Epicentar je bio u Starigradu Paklenici, točnije na području Ivinih vodica na dubini od 10 kilometara, a osjetio se na Viru, Biogradu, Kninu, Murteru, otocima, pa sve do Splita, Like, pa čak i do Zagreba. Kako je potvrdio Seizmološki zavod, s obzirom na magnitudu, potres je u epicentralnom području bio maksimalnog intenziteta VI (šest) stupnjeva EMS ljestvice.

Kako nam je rekao Šime Marasović, načelnik Stožera civilne zaštite Općine Starigrad, za sada nema prijavljenih većih šteta, no dodaje, još je rano.

Nije bilo nimalo ugodno, jako se treslo. Za sada imamo dojave o pukotinama na starijim kućama, rekao nam je kratko Marasović.

Pozivi stižu i u Županijski centar 112, no na sreću, nema dojava o ozlijeđenim osobama i materijalnoj šteti.

Kako kažu seizmolozi, stanovnici zadarskog područja mogu očekivati još potresa u idućim danima, tjednima i mjesecima kao što je bio slučaj sa zagrebačkim potresom.

Prema komentarima naših čitatelja “pošteno” se treslo na Bilom Brigu, Bokanjcu, Briševu, Raštanima…

“Pretrnula sam”, “Taman smo ručali, samo smo izletjeli iz kuće”, neki su od komentara.

Kako opisuju svjedoci potresa na stranici EMSC, čula se glasna tutnjava i trešnja koja je trajala između pet i deset sekundi.

Prenosimo neke od komentara svjedoka: “Znači još se tresem, u prvu ruku nisam bila sigurna dali je to mužev motor jer je bio parkiran i upaljen pred kućom dok nisam vidjela luster, odmah po malog u sobu i van. Groznoooo”, “Prvo tutanj iz dubine zemlje a onda jaki, kratki, udarac”, “Zadar-Murvica. Užasan osjećaj, mislila sam da se sve urušava. Svi smo skočili iz kuće van. Katastrofa”, “Još mi je strah u kostima, bile smo u kući ja i pas i mogu reći jako ružan osjećaj”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...