U Kino Zoni premijera “Nun of Your Business”, istinite ljubavne priče dviju časnih sestara

Srijedu 04. studenog obavezno rezervirajte za kino jer vas u ‘Kino Zoni’ očekuje nešto sasvim novo i ekskluzivno. Ekipa iz Kino Zone je za vas pripremila ni manje ni više već pravu svjetsku kino premijeru domaćeg dokumentarnog filma ”Nun of Your Business”! Kao i uvijek, prvo ćemo napisati riječ-dvije o samoj radnji.

Dvije mlade časne sestre upoznaju se tijekom katoličkog okupljanja i zaljube se. Prostori koje su nekoć smatrale utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja neočekivano su zemaljski. Razočarane Crkvom i zlostavljanjem u njoj donose najtežu odluku – napustiti samostan.

Nakon kratkometražne adaptacije stripa ”Odlazak” svjetski poznatog hrvatskog autora Igora Kordeja, redateljica Ivana Marinić Kragić nam se vraća s dugometražnim dokumentarno-igranim prvijencem ”Nun of Your Business” koji kazuje istinitu i intrigantnu priču o dvije časne sestre koje se zaljube tijekom zajedničkog boravka u samostanu, njihovoj borbi s mržnjom i nerazumijevanjem i odvažnom odlukom koja im je zauvijek promijenila živote. Film je svoju svjetsku premijeru imao nedavno na ‘ZagrebDoxu’ gdje je uz hvalospjeve kritike u konačnici zasluženo osvojio i vrijednu nagradu publike.

Poslije projekcije održat će se razgovor s redateljicom filma Ivanom Marinić Kragić, odnosno, glumicom Maruškom Aras. Razgovor moderira Mario Županović.

Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) sat vremena prije početka projekcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...